Barion Pixel

Kommunikáció a kapcsolatban

Hogyan kommunikáljunk eredményesen egy kapcsolatban?

 

Tudjuk, hogy a párunk mit szeret, és hogyan?

Van róla fogalmunk, hogy a párunknak mik a céljai?

Tudjuk, hogy a párunk hogy szereti, ha megöleljük?

Hajlandóak vagyunk a párunkkal beszélgetni? Ezeket a dolgokat illene tudnunk, igaz?

Van, aki nem tudja. Nos ha Te is így vagy ezzel, akkor érdemes lenne kicsit többet beszélgetned a pároddal. Őt is bátran meg lehet kérdezni, tudja-e ezeket a dolgokat Rólad.

Egy párkapcsolatban fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, és az egyéni igényekre is.

Hogyan tudunk eredményesen kommunikálni a párunkkal például női dolgokról, vagy kényes témákról? Vannak dolgok, amiket bizony muszáj megosztanunk velük.

párkapcsolati kommunikáció

Fontos, hogy először dobjunk be olyan témát, ami őt érdekli, amiről szívesen beszél. El kell érni, hogy jó kedve legyen, lehetőleg ne legyen se ideges, se szomorú, se frusztrált.

Az időzítés is fontos.

Ezután előhozakodhatunk érzelmi és női és minden más egyéb témákkal, biztos, hogy kicsit jobban fogja őket fogadni, és kezelni is.

A lényeg, hogy ne adjuk fel. Próbáljuk megértetni a párunkkal, hogy nekünk fontosak ezek a dolgok, és szükségünk van rá hogy beszéljünk ezekről a dolgokról.

Azért van pár fontos szabály, amit nem árt, ha betartunk, az alapvető kölcsönös tiszteleten és odafigyelésen kívül:

Figyeljünk oda! Ugye Veled is előfordult már, hogy beszéltek hozzád, és egyszer csak azon kaptad magad, hogy hoppá, elkalandoztam. Miről is beszélt? A párunknak éreznie kell, hogy odafigyelünk rá, hiszen, ha nem tesszük, úgyis megérzi, és legközelebb nem lesz kedve mesélni nekünk, amitől nő a távolság.

✅ Ismételjünk! Ismételjük el, amit ő mondott, ezzel is visszaigazolást adunk arról, hogy mi bizony odafigyeltünk. (Szóval azt mondod Drágám, hogy ma feszült napod volt?, vagy Szóval azt mondod Drágám, hogy ma nehéz volt helytállni a munkahelyeden? stb.)

Ne szóljunk közbe! Semmiképpen se. Tiszteljük a másikat és a mondandóját még akkoris, ha épp nem értünk vele egyet. Tudom, hogy nehéz, főleg ha mi más véleményen vagyunk, de csak így lehet. Ha eddig nem így tetted próbáld ki, vagy gyakorold. A sikeres kommunikáció érdekében alapvető, hogy ezeket így csináljuk.

Férfiként hasonlóképpen hozakodjunk elő bármivel. Egy biztos, szinte minden hölgy örül neki, ha a barátja, párja, beszélgetni akar vele mindenféle dologról.

Ha kényes témáról szeretnénk beszélgetni, és tudjuk, hogy a párunkat felzaklatja majd, amit mondunk, vagy kérdezünk, fontos hogy megteremtsük a lehető legjobb körülményeket. Legyen csend, nyugodt környezet.

Kényes témáról is mindenképpen beszélni kell. Igen ezek nem mindig kellemesek és jók, de akkoris muszáj, hogy előrébb haladjon a kapcsolat, mert ha besöpörjük a szőnyeg alá abból semmi jó nem fog kisülni.

 Ha betartod a fent leírt szabályokat, akkor eredményesebb lesz a kommunikációd, ebben biztos lehetsz.

Kellemes és eredményes, meghitt beszélgetést kívánok mindenkinek!

>> Bejelentkezés <<<

Megcsalás esetén javaslom az

Online Hűtlenség Feldolgozása Tanfolyamot.

 

Gyere és légy tagja az egyre bővülő „Párkapcsolati boldogság” zárt Facebook csoportunknak is.

 

+1 KIHAGYHATATLAN AJÁNLAT:

Szerezd meg az AJÁNDÉKPárkapcsolati Elsősegély Kalauz” című 30 oldalas minikönyvet is, és értesülj első kézből a legfrissebb párkapcsolati problémák megoldásának lehetőségeiről.

 

Ez is érdekelhet:

» 30 udvarlás tipp Férfiaknak, pénzbefektetés nélkül!

» 30 tipp, mivel kedveskedhetnek a Nők a Férfiaknak egy párkapcsolatban

 

Párkapcsolati boldogságod segítőjeként:

Molnár Csilla

párkapcsolati tanácsadó, író

 

Párkapcsolati tanácsadás   ♥ Párkapcsolati cikkek   ♥ Webshop 

 ♥ Párkapcsolati tesztek  ♥ Ismerj meg   ♥ Kapcsolat

Párkapcsolati e-bookok

error: A tartalom védett!! NE másolj!